Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Efekt Duszy po śmierci - Atreya

Mizune

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio w jednym filmie podpatrzyłem jak po śmierci z ciała wylatywała dusza w strumieniu światła ku niebu,

jako że bardzo mi się to spodobało odtworzyłem to w metinie xD

Efekt :

Zapraszam do oceny! ;)

0VPaRnd.png

Opublikowano

O losie, czego oni nie wymyślą.. ;d Ale sam efekt z*******y xD Czekam na ''więcej'' tego typu dupereli. :D Czy start będzie w sierpniu, czy jeszcze później?

10616653_1489419637980205_70507861520869

Opublikowano

Ostatnio w jednym filmie podpatrzyłem jak po śmierci z ciała wylatywała dusza w strumieniu światła ku niebu,

jako że bardzo mi się to spodobało odtworzyłem to w metinie xD

Efekt :

Zapraszam do oceny! ;)

Hmm to może zrób jeszcze efekt jak wstaje żeby to wracało xD byłoby to takie uzupełnienie a co do tego samego efektu to epicko to wygląda ;)

Opublikowano

Hmm to może zrób jeszcze efekt jak wstaje żeby to wracało xD byłoby to takie uzupełnienie a co do tego samego efektu to epicko to wygląda ;)

Właśnie miałem to napisać :D

Trochę nie przemyślane, bo skoro dusza idzie do nieba, bądź piekła to jak postać może potem wstać?:P

Moim zdaniem zbędny bajer, ale wykonanie i wygląd całkiem ok.

621031404210882313241.png

Opublikowano

No wojnach , lagi

To jest efekt działający w identyczny sposób jak efekt użycia mikstury, więc nie ma możliwości by kogoś zalagował w jakimkolwiek miejscu, w jakikolwiek sposób.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Hmm, super efekt, ale moze tak troche go spowolnic? Bedzie ladniej widoczny moim zdaniem :D

Bardziej widoczny, ale zależało mi na osiągnięciu efektu.

1. Wylatuje dusza.

2. Bezwładne ciało pada na glebę

Bo gdyby postać już była przy ziemi, a Ona nadal by wylatywała trochę słabo by to wyglądało.

No i przy większych "burdach" mogło by to trochę zasłaniać, a takto myk efekt jest i nie przeszkadza.

0VPaRnd.png

Opublikowano

1. Wylatuje dusza.

Bo gdyby postać już była przy ziemi, a Ona nadal by wylatywała trochę słabo by to wyglądało.

No i przy większych "burdach" mogło by to trochę zasłaniać, a takto myk efekt jest i nie przeszkadza.

Zapomniałeś o trzecim i czwartym:

3.Postać wstaje bez duszy.

4.Postać znów umiera, pomimo tego, że już straciła duszę traci ją kolejny raz.

Cd. 4 rozumiem, jeżeli ta dusza podczas wstawania wracałaby, to problemu by nie było, a tak ?:P

Opublikowano

Zapomniałeś o trzecim i czwartym:

3.Postać wstaje bez duszy.

4.Postać znów umiera, pomimo tego, że już straciła duszę traci ją kolejny raz.

Cd. 4 rozumiem, jeżeli ta dusza podczas wstawania wracałaby, to problemu by nie było, a tak ? :P

Jakoś musimy z tym żyć. ;f

Chociaż na upartego można zrobić tą wracającą duszę jak i efekty do innych czynności.

0LsM05U.png

Opublikowano

Jakoś musimy z tym żyć. ;f

Chociaż na upartego można zrobić tą wracającą duszę jak i efekty do innych czynności.

Kto powiedział że nie zrobimy, nie? :D

0VPaRnd.png

Opublikowano

To jest efekt działający w identyczny sposób jak efekt użycia mikstury, więc nie ma możliwości by kogoś zalagował w jakimkolwiek miejscu, w jakikolwiek sposób.

Fajnie, że działa w ten sposób ale porównaj wygląd tych dwóch efektów.

Opublikowano

Fajnie, że działa w ten sposób ale porównaj wygląd tych dwóch efektów.

Co do rzeczy ma wygląd?

Ilość grafiki, mesh i partykuł decydują o tym który efekt będzie pożerał więcej pamięci.

Akurat pot jest bardziej złożonym efektem, niż ten który zaprezentowałem, potem Ci zarzucę SS z ilością meshy, partykuł i grafiki przy pocie i przy tym.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Co do rzeczy ma wygląd?

Ilość grafiki, mesh i partykuł decydują o tym który efekt będzie pożerał więcej pamięci.

Akurat pot jest bardziej złożonym efektem, niż ten który zaprezentowałem, potem Ci zarzucę SS z ilością meshy, partykuł i grafiki przy pocie i przy tym.

Odpal pętle 30x efekt śmierci a 30x efekt potki i patrz na fps'y ;)

Opublikowano

1. Wylatuje dusza.

No tak, ale z tego co widze duszy juz nie ma, w momencie gdy postaci zaczynaja sie uginac kolana :P Troszke spowolnic, bedzie ekstra :D

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Efekt ''krwi'' w metinie to juz było gówno, a Wy teraz z jeszcze większym gównem wyskakujecie.

Wyobraź sobie że na wojnie gildii bije się 10 osob vs 10 osob i ciągle wylatuja z postaci ''dusze''

jest to naprawde zbędne i nikomu do zycia niepotrzebne :)

może jeszcze po tej animacji z duszą dodajcie tabliczke z napisem ''Śpij spokojnie''

ps. nie jestescie pierwsi ktorzy o takim czyms myśleli bo duzo pomysłów juz było z takim czymś ale zaden nie doszedł do skutku bo po głębszych przemysleniach rezygnowano z tego z powodu ..... (zbędu) wymyśliłem nową odmine słowa ZBĘDNY :D

24267682304344824194.gif

Opublikowano

Efekt ''krwi'' w metinie to juz było gówno, a Wy teraz z jeszcze większym gównem wyskakujecie.

Wyobraź sobie że na wojnie gildii bije się 10 osob vs 10 osob i ciągle wylatuja z postaci ''dusze''

jest to naprawde zbędne i nikomu do zycia niepotrzebne :)

może jeszcze po tej animacji z duszą dodajcie tabliczke z napisem ''Śpij spokojnie''

ps. nie jestescie pierwsi ktorzy o takim czyms myśleli bo duzo pomysłów juz było z takim czymś ale zaden nie doszedł do skutku bo po głębszych przemysleniach rezygnowano z tego z powodu ..... (zbędu) wymyśliłem nową odmine słowa ZBĘDNY :D

Zaprezentuj jakiś z tych efektów, jeśli porównujesz efekt krwi ten o którym myślę do Naszego to za pierwsze pieniądze z IS'u postawię Ci okulary.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Zaprezentuj jakiś z tych efektów, jeśli porównujesz efekt krwi ten o którym myślę do Naszego to za pierwsze pieniądze z IS'u postawię Ci okulary.

Jeszcze raz zapytam, kiedy bronie/zbroje? Wiem, że pisałeś ostatnio, ale mówiłeś coś o nocy, a nie ma. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...